Επίσκεψη στο Φράγμα Πολυφύτου και στον ΥΗΣ Πολυφύτου

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Φράγμα Πολυφύτου και στον ΥΗΣ Πολυφύτου πραγματοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης  του σχολείου μας.  
Διαπερνώντας την τεχνική λίμνη Πολυφύτου πάνω από την υψηλή γέφυρα των Σερβίων (θεωρείτο η μεγαλύτερη των Βαλκανίων, πριν την κατασκευή του Ρίου–Αντιρρίου. Το μήκος της αγγίζει τα 1.372 μέτρα και το πλάτος της τα 13,50 μέτρα) και κατά όμορφη και εντυπωσιακή παραλίμνια διαδρομή, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη λίμνη, η οποία αποτελεί  ένα τοπίο μοναδικής αισθητικής και ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας και οι οποία προσφέρεται για μια σειρά από δραστηριότητες, όπως η κολύμβηση, το ψάρεμα, άλλες αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και για αναψυχή.
Εντύπωση στους μαθητές προκάλεσε το φράγμα της λίμνης, το οποίο είναι ένα από τα πέντε που παρεμβαίνουν στη ροή του ποταμού Αλιάκμονα, πριν τα νερά του καταλήξουν στο Θερμαϊκό Κόλπο, (του Ιλαρίωνα, του Πολυφύτου, της Σφηκιάς, των Ασωμάτων και του συμπληρωματικού αναρρυθμιστικού της Αγ. Βαρβάρας).  Κατασκευάστηκε από τη ΔΕΗ.
Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν τον Υδροηλεκτρικό Σταθμό Πολυφύτου, ο οποίος, τοποθετημένος μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο, αποτελεί αξιόλογο τεχνολογικό και εκπαιδευτικό αξιοθέατο.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το πώς παράγεται η υδροηλεκτρική ενέργεια από το νερό, που αποθηκεύεται στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του σταθμού. Θερμές ευχαριστίες στη Διεύθυνση του Σταθμού και στο προσωπικό για την ξενάγηση.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη