Επίσκεψη στο Πλανητάριο Θεσσαλονίκης

   Οι μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄ Τάξης του σχολείου μας  επισκέφθηκαν με τις δασκάλες τους Κωνσταντίνου Φλώρα και Κουμαντζιά Ελένη αντίστοιχα, την Παρασκευή 5 Απριλίου, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας (Πλανητάριο).
    Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στη διαδραστική έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας και έζησαν μια ζωντανή και διαδραστική "περιπέτεια" στο συναρπαστικό κόσμο της επιστημονικής γνώσης και των τεχνολογικών επιτευγμάτων. Εντυπωσιάστηκαν από τα τεχνολογικά επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων και έπαιξαν με τα διαδραστικά παιχνίδια που απλώνονται στο χώρο.
   Στο Πλανητάριο παρακολούθησαν την ταινία "Τα Θαύματα του Σύμπαντος" ταξιδεύοντας δισεκατομμύρια χρόνια πίσω στο χρόνο και έγιναν μάρτυρες της γέννησης του Σύμπαντος, παρακολούθησαν το σχηματισμό γαλαξιών και βρέθηκαν στο εσωτερικό του δικού μας Γαλαξία και μέσα από μια ανεπανάληπτη περιήγηση στο Ηλιακό σύστημα βρέθηκαν και πάλι στο σπίτι μας τη Γη, για να παρακολουθήσουν στη συνέχεια στο Κοσμοθέατρο την ταινία " Έβερεστ" με την αίσθηση ότι βρισκόταν πραγματικά εκεί, στην κορυφή του Έβερεστ. Ήταν μια ταινία γεμάτη ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το πώς σχηματίστηκε το όρος Έβερεστ και πως συνεχίζει να εξελίσσεται. 
      Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την εκπαιδευτική Επίσκεψη.